peter pan

mdvociferous
Bir garip ülke neverland'de yaşayan bir garip çocuktur. Korsanlarla savaşıp yerlilerle iyi anlaşır. Bazı akşamlar Londra'daki arkadaşları wendy ve kardeşlerini de alıp neverland'e götürür. Napıyolar orada sabahlara kadar derseniz oradaki zamanla dünyadaki zaman aynı akmamaktadır.
Sir J.M. Barrie eserini aslında tiyatro oyunu olarak yazmıştır. Sonrasında birçok kitap, film ve çizgifilm uyarlamaları da en az oyun kadar başarı elde eder. Eser derinlerde pek çok mesaj ve  Barrie'nin hayatından imgeler barındırır. Neverland aslında annelerinin bebek arabasından düşürmesiyle kaybolan ve bulunamayan çocukların diyarıdır. Yazarın hayat hikayesinde ölen çocuk  Barrie'nin büyük kardeşi olsa da  yazar durumun üzüntüsüyle yıkılan annesi için esas ölünün daha doğrusu kayıp çocuğun kendisi olduğunu düşünmektedir. Dolayısıyla kayıp çocuklar - ve belki de kendini kayıp hisseden çocuklar- için hayali bir kaçamak ülke tasarlamıştır.  Aslında sadece ismini vermiştir çünkü her çocuğun neverland'i farklıdır ve kendi zihnindedir. Ben eserden hayalgücünün, kendi gerçekliğimizi algılamadaki yerini ve savunma mekanizması olarak yaşamın içindeki önemini kavradım diyebilirim. Tabi herkesin sıkıntılar karşısında savuma mekanizması kendine hastır.
Son olarak - neverlandde ölüm olmadığı için- peter pan bir gün denizi seyrederken içlenir: Ah ölmek.. ne büyük macera olmalı!
(neverlandde yaşanılan maceralardan bahseder gibi)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol