eksi alındığında üzülmek

clarice starling
entry eksilemekle ilgili fikirlerimi daha önceden belirtmiştim ve o entrymde bir kere bile kimseye eksi vermediği yazmıştım. o entrynin üzerinden yaklaşık 3 ay geçmiş ve bir kez bile eksi oy vermemişliğim hala devam ediyor. vermedim, vermeyeceğim. bu sadece sözlüğe özgü bir durum değil benim için, çok kullandığım platformlardan bir diğeri olan youtube'da da "dislike"ladığım video olmamıştır. bu arada normal hayatımda fikirlerimi belirtmekten kaçınmayan, yakınımdaki insanların hatalarını düzeltmesi için onları nazikçe eleştirmeyi bilen biriyimdir. yani birisinin bir davranış ya da fikrini yanlış bulursam veya ondan farklı bir şekilde düşünüyorsam bunu ona söyleyebilirim, dediğim gibi bunu yakın çevremdeki insanlara yaparım.
bir entryye eksi oy vermeyi fazla büyüttüğümü düşünmenizi istemem, eksi oy almak umrumda olmaz. sadece benim gereksiz bulduğum bir şey eksilemek. birisi orda fikrini belirtmiş, ben katılmıyorum diye illa ki bunu belirtmem gerekmez. belirtmek istiyorsam zaten başlığa kendi düşüncelerimi yazabilirim. bazen benim düşünce tarzıma hiç uymayan entryler oluyor, okuyor ve geçiyorum. bana farklı bir bakış açısı katan bir şeyse artılayıp geçiyorum, rahatsız edici bulduğum bir şeyse sadece geçiyorum. bazen de gerçekten sinirimi bozan entryler oluyor, çok nadiren. böyle zamanlarda da içimden "hadi lan ordan" ya da "bak senn" gibi bir tepki veriyor ve geçiyorum (bunu bu kadar açık bir şekilde yazdığım için kusura bakmayın). bu konuda kendi fikrimi paylaşmak istiyorsam o başlığa ben de entry giriyorum ya da istersem yazarımıza mesaj atıp fikrini yanlış bulduğumu ve neden yanlış bulduğumu anlatabilirim, böylece onun da kendini daha iyi ifade etmesini sağlayıp onu daha iyi anlayabilirim. bu çok yaptığım bir şey değil açıkçası, genellikle birinci yazdığımı yapıyorum.
neyse başlıktan biraz uzaklaştığımın farkındayım. şimdi başlıkla ilgili fikirlerimi yazayım. öncelikle ben eksi aldığımda üzülmem, üzülecek tonla şey varken buna üzülemem, kimsenin onayına da ihtiyaç duyduğum yok zaten. ancak eksi aldığında üzülen birinin üzülmesini anlayabilirim, gayet de üzülüyor olabilir yani. kimin neye üzüleceğini biz söyleyecek değiliz sonuçta. eksi aldım diye üzülen birinin "zayıf karakterli" olduğunu asla düşünmem, bu şekilde düşünülmesini de hoş karşılamam. kişilerin günlük hayatında ne yaşadığını, ne kadar hassas olduklarını bilemeyiz sonuç olarak.
fistikgibiri fistikgibiri
sadece karakter ithamı olmadığı için bile favlanır
clarice starling clarice starling
teşekkürler :))
objector objector
Çok güzel, anlayış dolu, bolca empati barındıran, samimi bir yazı. Saygılar sayın clarice starling.
clarice starling clarice starling
güzel yorumunuz için teşekkür ederim sayın objector. saygılar ve sevgiler benden efendim :)))
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol