anatomi atlası

doctore
Netter: kemikler özellikle kafa kemikleri açısından çok yetersiz. Ama kasları kadavraya nispeten benziyor. Yağlı boya çizimi gibi.
Sobotta: kemikleri için kullandığım kaynak. Diğer kısımlar karmaşık gelmişti bana. Çizimlerini pek beğenmemiştim şahsen. 2.dünya savaşında nazilerin esir kampındaki yahudilerin kadavralarından çizildiğini duymuştum.
Prometheus: 3 cilt. Çizimleri, grafikleri, tasarımları dijital ortamda yapılmış olup hem sade hem de anlaşılır bir şekilde hazırlanmış. Çokça özet tablo, şema, modellemelere sahiptir. Fiyatına dair hiçbir fikrim yok. Pdf ten bakmıştım.
Gilroy: prometheusun daha sade daha kısa versiyonu gibi olan bir kitap. Görsellerini sanki ondan çalmışlar gibi :) Palme yayınlarından Türkçesine ulaşabilirsiniz.

Netter sobotta yerine prometheus ya da gilroy anatomi atlaslarını öneririm. İnternete hepsinin pdf lerine ulaşabilirsiniz.

Her sene dönem başlarında yayınevleri kendilerine temsilci bulup size kampanyalar sunabilir. Almak için onları bekleyip nispeten ucuza alabilirsiniz. Hatta temsilci siz olursanız belki size ücretsiz de verebilirler xd

İmternette tüm bu kaynakların pdf lerine ulaşıp oradan çalışabilirsiniz. İlla elinizde basılı kaynak olsun istiyorsanız kızılayda olgunlar denen korsan kitapçılar sokağından 3te1i fiyatına da bulabilirsiniz. Kiminin çizimleri orijinalinden daha güzel bile olabilirken Kiminin eksik sayfalarının olduğu da oluyordu.

Anatomi atlasları hakkında diyeceklerim bu kadardır.
Saygılarımla...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol