aşık olmak

deli dumrul
Bana demişti bi ara hayattan pek zevk almadığım zamanlarda bir arkadaşım; "sana bir kız gerek" ne alaka demiştim de ben, "anlarsın zamanla" demişti. Bu cümlenin anlamını bugün fark ettim ki bu başlığın altına geldim. İnsanın hayatta oyalanması lazım. Yaşadığını, nefes aldığını unutması lazım. Kendini hayata kaptırması, sorgulamaması lazım. Uğraşacak bir şeyleri olması lazım.

velhasıl kelam insan kendini hayata kaptırdığında sorgulamıyor. Aşık olmak işte uğraşılacak bir şey. Benim aşık olmaya ihtiyacım var. . .
lavinia lavinia
Cok guzel açıklamışsiniz yalniz ama ben şöyle düşünüyorum. Ay aşık oldum ya kelimesi benim hep dilimdedir ancak hicbir zaman aşık olmamışımdir. Aşk çok uzak çok ulasilmaz gelir. Yorar gibi, zorlar gibi. Haklısınız bir uğraş ama yoran, üzen bir uğraş 🥲
deli dumrul deli dumrul
evet hoşlanmak kavramıyla iç içe geçmiş günümüzde aşık olmak. derin bir saplantı hali veva idealizm denilebilir galiba. lakin insanın gözünü kör, dediğiniz gibi yerine göre üzen-yoran bir uğraş. boşuna dememişler ya, "insan bir defa aşık olur eğer birden fazla olduğunu iddia ediyorsa o kişi hiç aşık olmamıştır."
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol