hekim birliği

ruhdoc
Ülkede bildiğimiz üzere hekimlerin birlik olma konusunda ciddi sorunları var. Ancak son 2 haftada gözlemlediğim kadarıyla ciddi bir birlik olma durumu var. Ve bu konuda bir şeyler yazma gereği duydum. Aslında bu birliğin oluşması bile aslında bardağın dolup taştığını gösteren en önemli ölçeklerden biri olduğunu düşünüyorum. Sürecin uzun boylu kısmını geçeceğim bu kısmı sürekli ve sürekli gördüğümüz kısımlar (şiddet, malpraktis vs.).
İlk etapta her zamanki gibi halkın önüne atıldık 2500-5000 TL zam veriyoruz diye medyaya sondakika haberi olarak verilerek. Aslında olan sol ceptekini alıp sağ cebe koyup iki kalem maaşın birleşmiş olmasıydı durum. Hekimler bunu bildiği halde bir miktar sineye çekti bir kısmı ise durumu anlatmaya çalıştı. Talihsizlik demeyeceğim ama olan olmuştu. Artık herkesin gözünde 5 bin TL kafadan zam alan insanlar olduk. Yetmedi bir sendika var. Adına sağlıksen diyen bir yapı. Bu yapı ysp'yi(yardımcı sağlık personeli) kışkırtarak çoktan hakkımız olan ama gerçekte olmayan zamma baş kaldırdı. Süreç bu şekilde ilerlerken zammın olmadığını bile bile iş bırakma eylemi yaptılar. Olan yine biz hekimlere oldu. Almadığımız zamla aramıza nifak tohumu ekildi. Süreç ilerlerken daha da çirkinleşildi. Ve finalde pazar günkü komisyonda sözde zam maddesi sessiz sedasız çıkartıldı. Doktora zam haberi gibi asla son dakika haberi olarak verilmedi. Yapımda emeği geçen sağlıksene teşekkürler(!). Uzun zamandır hekim düşmanı olduğuna inandığım sağlıksenin bu son hamleleri artık bizim camiada bardağı son taşıran damla oldu. Takip edebildiğim kadarıyla ilk olarak Hekimsen sendikal eylem kararı alarak 14 ve 15 Aralık tarihlerinde öğleden sonra ayrıca 16 Aralık tarihinde tam gün eylem yapacağını duyurdu. Yine takip edebildiğim kadarıyla 1-1,5 saat sonrasında ttb ve diğer ysp sendikaları 15 Aralık tarihinde grev kararı açıkladı. TTB'nin 13 Aralık tarihli basın açıklaması beni hayal kırıklığına uğratmış olsa da bugün sahada bir hekim Birliği görmüş olmak ileriye dönük umudumu arttırdı. TTB'nin bir meslek kolu olarak daha doğru bir yerde tarafını almasını dileyerek başlığı açmama sebep asıl konumuza dönelim.

Özellikle sağlıksenin son 2 haftada olan politikaları bize hatırlattı ki hekimin yine hekimden başka bir dostu yok. Hekimsen'in sendikal eylem çağrısı ile hekimlerin hızlı bir şekilde birleştiğini görmek hatta sağlıksen'den istifalarını görmek kendi adıma sevindiriciydi. hekimlerin haklarını önplana alan bir sendikanın varlığı yüzümüzü güldürmeye başladı ve bu şekilde hekimlerin birleştiğini görüp sendikal eyleme katılması istediğimiz zaman nasıl birleşebildiğimizi gösterdi. Saygıdeğer yazarlar ve gelecekteki meslektaşlarım. Umut var olalım. Yeni güzel günler gelecek. Yeterki birlik olalım. Birlik olduktan sonra haklarımıza sahip çıkabileceğimizi bilelim. hekimler olarak hem amacı hekimleri bir sendika altında birleştirmek ve hekim haklarını aramak olan Hekimsene hem de meslek odamız olan Türk Tabipler Birliğine sahip çıkalım. Buralarda birleştiğimizde hekim olarak kendimizi ifade ederken daha gür sesimizi çıkarabiliriz.

Ülkenin en fazla okumuş kesimi olarak bizler ne kadar birlik olursak ülkemizinde o kadar aydınlık ve geleceğe emin adımlarla yürüyeceğine canı gönülden inanıyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol