eleştirilmekten korktuğumuz için açıkça dile getiremediğimiz şeyler

armut
Tıp fakültesindeki öğrencilerin geneli tıp okumak dışındaki konularda ilgisi ya da bilgisi olmayan insanlar. Hayattaki yegane başarısı eğitim hayatı olan ve bu konuda sınırsız hırs ve kıskançlıkla büyütülen bir insan doğal olarak başka insanların eğitim başarısını kıskançlıkla seyrediyor. Bu kişinin tüm notları sizden yüksek olsun, ondan fazla bildiğiniz bir bilgi karşısında hemen sizi yermeye ve kötü özelliklerinizi göz önüne sermeye çalışıyor. Başarısız olması durumunda da ilkokuldan tutun da liseyi bitirene kadarki akademik hayatında edindiği tüm başarıları anlatıp övünmeye başlıyor ki aslında ne büyük başarıların mimarı olduğu (!), bugünki başarısızlığın minicik bir tesadüf olduğu, aslında çok çalışsa yine derece yapabileceği herkes tarafından bilinsin.
Ne olursa olsun sonuç olarak hepimiz aynı fakültenin öğrencisi olduk ve eğitim hayatımıza devam ediyoruz. Hepimizin yaklaşık 20 sene sürecek bu eğitim serüveninin tek amacı doktor olmaktı. Ben artık kendini yetersiz hissettiği için, üniversiteye geçiş sınavında benden 100 kişi önde olduğu için sevinen insanı da(kahkaha atmıştı birisi gerçekten) liseye geçiş sınavında derece yaptığı için böbürlenip duran insanı da görmek istemiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı. Kabullenin artık siz bu kadarsınız.
ruhsuz ruhsuz
Listeye göre yapılan gruplarda senden uzak olmasına vesile olmuş olan senden 100 kişilik büyük başarıya sahipmiş mübarek. Güzel olmuş keşke 200 kişi önde olsaydı da yolunuz daha da az kesişseydi.
ruhsuz ruhsuz
Bir de yorum okuyacak sözlük okuyucuları için ekleme yapayım; arkadaşlar insanlar terdeki böceği kıskanma potansiyeline sahip. Umarım iyilere denk gelirsiniz ancak kıskanç yetersiz tipler çoğunlukta olduğu için matematiksel olarak da onlara rastlamanız daha olası oluyor. Velev ki iyileri henüz bulamadınız; o zaman diğerlerine hayatınıza dair hiçbir şey anlatmıyorusunuz ve sıtkınızı sıyırıyorsunuz. Kültürsüz ayağına yatıp kendinizi afedersiniz salak gibi gösterince de yakanızı bırakıyorlar. Yapamıyorsanız öğretebilirim hepsini dlsiebrjffuhdbe
armut armut
Bizim gruplarımız hep soyisme göre🥲 keşke öyle olsaydı da görmeseydim hiçbirini
ruhsuz ruhsuz
🥲üzdü
ruhsuz ruhsuz
2..yorumuma bir ekleme daha; baktınız bu sefer size karşı sertleşti. Öyleyse kişiyi/kişileri pohpohlayıp egolarını okşuyorsunuz. Hangi konuda özgüven yetersizliği yaşıyorsa güzelce şişiriyorsunuz ezik egosunu. Gerçek sanıyor:) siz de huzura eriyorsunuz. E ama bunun neresi arkadaşlık diyebilirsiniz. Arkadaşlık yolu anlatmadım,rahat etme yolu anlattım:)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol