medeniyetsizlik göstergesi şeyler

poyrazkarayel
Öncelikle düğün.. normalde 1 birime yaptığı saçı gelin veya damat diye 8-10 birime yapan fırsatçı aşağılık insanlar. 150-200 hadi olsun 500 metre kare alanı ( belki daha fazladır bilemedim şimdi) 3 saatliğine kiralamak için binlerce çok binlerce lira isteyen şark kurnazları. Sen bize çeyrek takmıştın al sana çeyrek, bak bakalım Nebahat teyzenler ne takmışlar..

insanları mal gibi görüp şu kadar altın takı vereceksiniz yoksa kızımızı vermeyiz diyen "satıcılar" (en kötüsü kızın bunu mantıklı bulması), bilumum iğrenç şekilci adet, istisnasız her düğünde çıkan tatsızlıklar küskünlükler ve nihayet 3 saatin sonunda size uzun yıllar eşlik edecek on binlerce çok on binlerce lira borç. en kötüsü de okumuş ve beyin kıvrımları nispeten fazla olan insanlar bile böyle deli saçması şeylere alet oluyorlar. Sadeliğin ve mantıklı insanların gözünü seveyim.
armut armut
Birkaç ay önce ablam evlendi. Ertesi gün boşanma kararı aldı. Ve olaylar kırmızı pazartesi kitabındaki gibi gelişti. O ayrılığın geleceğini herkes görüyordu ama düğün olama kadar engellemeye çalışan olmadı. Ayrılığın nedeni evlenen ablamın damat tarafından hiçbir maddi manevi isteği olmadı. Damat tarafının getireceği takıları damadın annesi önceden kendisi toplamış. Damadın ailesinin taktığı altının ederi ise eski altın zincir bilekliklerden 2 tane kadar ediyor ya da etmiyor. Yani damat tarafından neredeyse hiçbir kuruş alınmayan düğünde (düğün salonu parasına bile ortak olundu, kına nişanda hiçbir ücret ödemediler) damadın ailesi ile para yüzünden kavga çıktı (düğünde takılan tüm altınları ve paraları istediler) Boşanma sonrasında çevremizdeki insanlarla durumu paylaştığımızda gelin tarafının maddi beklentisi olmadığında benzer sorunların yaşandığını gördük. Sosyokültürel olarak gayet de grlişmiş bir aileydi. Ancak ne acı ki ülkemizde geline takılan altın miktarıyla gelinin değeri ölçülür olmuş. Okumuş insanların dahil para için düğün yaptığını ve para için 1 günlük eşinden boşanmaya göze aldığına şahit oldum. Zamanında bunları entry olarak girmeye çekinmiştim fakat bu entry yi görünce altına not olarak düşmeyi istedim. Okuyup cevap vermeseniz de sıkıntı değil. Çok önceden içimde kalanları yazdım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol