d3 tavsiyesi

moonlight
Sayın schlimalz'e fazlasıyla katılıyorum. Dönem 3'te öğrendiğim en önemli şey kendime vakit ayırmak, kendimi mutlu etmekti. Sürekli ders çalışmaya çalışmak, çalışmayınca kendini kötü hissetmek çok iğrenç bir kısır döngü. Bunu yapmayı bıraktığımda ortalamam da hatrı sayılır derecede yükseldi, çok az çalışabildiğim bi komiteden bile ortalama bir not almıştım ve dedim ki; aaa, illaki bir şekilde ben bu dersleri halledebiliyorum, çıkmışlardı ya da çok sorulan konulardı ya da derste önemli yerleri söyleyen hocalardı derken daha az bi çalışmayla gayet iyi notlar alınıyor. Her şeye çalışmaya gerçekten gücümüz yetmez, bunun farkında olmak benim için önemli bir dönüm noktasıydı. Kendime en çok yatırım yaptığım dönemdi.
Hayat kısa, mutluluk önemli, kendinize yüklenmeden elinizden geldiğince çalışın, elinizden gelmediğinde üzülmeyin çünkü sürekli ders çalışmak her şeyi öğrenmek diye bir şey yok :)


Halk sağlığı komitesi uzun ama çalıştığında karşılığını alacağın bir komiteydi. O yüzden hızlı hızlı notları okuyup çıkmışlara bakınca rahatça halledersiniz, genel olarak ezber az, genelde sözel şeyler çok, bu sizi rahatlatıyor.

Hematoloji komitesi dönem 2 fizyolojinin birazcık daha detaylı hali, anemileri bilerek bile kolaysa 60-70 alırsınız.

Diğer komitelerde patoloji ve farmakoloji baba dersler. Farmakolojide mutlaka önemli yerleri söyleyen hocalara çalışın, Gökçe hoca ve Sevil hoca söylüyor, söylediği yerden de soruyor. Açıkçası diğer hocalara bir kez bile bakmadım ama bu iki hocaya çalışarak baraj yemekten kurtuluyordum ya da azıcık baraj yiyordum. Patolojiden sürekli baraj yiyordum çünkü iyi çalışsam da çıkmışlara aldanıp hocalar buradan soruyor ya diyip hep oralara önem veriyordum, sınavda kolay soru da gelse önem vermediğim bir yerden olduğu için kaçırıyordum. O yüzden Patolojiden tavsiyem kesinlikle çalışın ama çıkmışlara aldanmayın, hocaların hiçbiri yen soru yazmaya erinmiyor, çıkmış çok çok az oluyor. Ama diğer entry'lerde yazılanlar kadar abartılacak bir ders olduğunu düşünmüyorum, doğru çalıştığım komitelerde (2 komite doğru çalıştım) patolojiyi de yapabildim, ben yaptıysam sizler de yaparsınız :)

Kolay gelsin hepinizeee 🥰
ruhsuz ruhsuz
Ben patolojide emrullah hoca'yı dinleyip 18 sorudan 14 doğru falan yapabiliyordum. Her sorana söylüyorum. Buraya da yazmak istedim.

Çok temel ve önemli de bir ders.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol