hayat hileleri

clarice starling
kardeşinizden bir şey istiyorsunuz ve yapmıyor mu? size çok güzel bir fikirle geldim. mesela kardeşiniz dışarıdan gelirken markete uğrayıp sizin için bir şeyler alsın istiyorsunuz. ama kendi telefonunuzdan yazsanız size kolayca hayır diyecek. bu nedenle annenizin ya da babanızın telefonundan onlar gibi davranarak alışveriş listesi gönderiyorsunuz. "oğlum sana zahmet şunları alır mısın gelirken?" yazıyorsunuz ve kardeşiniz istediklerinizi almadan gelmiyor.
ya da mesela "şunu yapar mısın?" şeklinde bir ricanız var. normalde "hayır yapamam." diyecek ama istediğiniz şeyi babanızın yanında isterseniz kardeşiniz "hayır" diyemiyor. hayır dese bile babanız olaya el atıyor ve diyor ki "oğlum ablan senden bir şey rica etti, yaparsan çok güzel olur." ve bakın bu test edilmiş bir yöntem, kardeşiniz o işi yapıyor, itiraz edemiyor.
bazen de şey yapıyorum mesela, bir şey isteyeceğim ya, kardeşime özelden yazmıyorum da aile grubumuzdan yazıyorum. önce itiraz ediyor, sonra babam "ablan o kadar yazmış, yapıver yavrum." diyor ve kardeşim bir anda "tamam yaparım." diyor. hayat kurtarıcı hileler bunlar, aklınızda bulunsun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol