acımasız gerçekler

armut
Bir insan ailesinden kaynaklı bir maddi doyum nedeniyle hem herkesin özendiğim mükemmel hayatı yaşarken hem de aynı anda çok güzel ve başarılı olabilir. Üstelik varlıklı bir insan aynı zamanda yardımsever ve iyi kalpli de olabilir. Durun daha bitmedi. Varlıklı bir insan tüm bunlarla birlikte dini ve ahlaki değerler olarak o kadar donanımlı olabilir ki kendinizi onun yanındayken bu konuda yetersiz hissedebilirsiniz. Para kimseyi bozmak gibi bir getirisi yok. Para sadece kendisine ulaşmayı başarı sanan ancak onu nasıl kullanacağını bilmeyen cimri insanları bozar. Bunu sadece Para bazında düşünmeye gerek yok. Dünya adil bir yer değil. Adalet isteyen tartılmak istediği kefeye çıkana kadar kendi çabalamak zorundadır. Bazıları adalet terazisinde doğdu diye terazinin dengesini bozan bazıları olmuyor.
ruhsuz ruhsuz
Ve bu kimseleri çamurlamamak gerekir. :)
armut armut
Tüm niceliklerinden sıyrıldığında kalan kişilik ne ise muhatap odur. Bazı insanların niteliği maalesef ki sağlam olmuyor :) kişiliklerinin kurtarır yanı yok
objector objector
Doğru söylüyorsunuz sayın armut. İnsanlar hep kendi pencerelerinden bakıyorlar, kendi sahip olmadıkları üzerinden değerlendiriyorlar. Ama onları da anlamaya çalışmak lazım. Bazı kişilere hayat bazı kişilerden daha zor.
armut armut
Ben de ağzımda altın kaşıkla doğmadım. Ama paranın ne kadar zehirli olduğunu biliyorum. Başkasının parası üzerinden kıyas yaparak kendi hayatının daha kalitesiz olduğunu fark etmek çok zedeleyici olabiliyor. Bu nedenle bir başkasının hayatıyla kıyas yapmak yerine elde olan imkanlarıyla istediği hayatı yaşamak için çaba göstermek benim için daha doğru bir yol gibi geliyor. Hayat hepimize zor. Başkasının acıları bazen düşüncesiyle bile bizi yıpratabiliyor. Öte yandan dışarıdan bakınca kimin hayatı neden zor belli de olmuyor. Herkesin kafasına taktığı, üzüldüğü şey bambaşka. Bazen insanlar üzülmüş gibi görünüp ilgi toplamayı sevdiği için drama oynuyor.
objector objector
Haklısınız sayın armut. Dileyelim ki herkes hayatından tatmin olabilecek seviyeye gelsin. Gelsin ki toplum daha sağlıklı olsun. Hepimizin huzuru için. Tabi ne kadar mümkün bu bilemiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol