kitap okumayı çok seven biri olarak beni hem sevindiren hem de zaman zaman strese sokan,üzen durumdur.şu kısa ömrümüzde en fazla kaç kitap okuyabiliriz ki?bu sorunun cevabı beni üzüyor işte.
okunacak çok kitap olması
okunacak çok kitap, izlenecek çok film, tanışılacak çok insan, gezilecek çok yer, öğrenilecek ve yapılacak çok şey var. Hangilerini; nasıl, ne zaman, ne kadar, kiminle, ne düşüncelerle yaptığımız bizi oluşturuyor yani hayatın kendi akışı bu şekildedir. neyi, ne kadar yapacağımızı her tercih edişimizde yeni bir olasılığı sonuçlandırmış oluyoruz milyonlarca olasılık arasından. tek bir noktayı seçip oraya takılmamak lazım:)
Her kıymetli şeyde olduğu gibi kitap için de geçerli bu. Bunu bilip bulunduğumuz çağa, hayat yolculuğumuza ve dünyada yer tuttuğumuz konuma yarar sağlayacak kitaplar okumak çok elzem.
"Sanat uzun, hayat kısa, fırsat kaçıcı, deneyim aldatıcı, karar zor."
"Sanat uzun, hayat kısa, fırsat kaçıcı, deneyim aldatıcı, karar zor."
bir yerde "okunacak daha çok kitabın olması cahil hissettiriyor" tarzında bir yorum görmüştüm. Karşı önermenin daha doğru olacağı kanaatindeyim. "kişiyi okuduğu kitapların cahil hissettirmesi gerek." kitap kavramını metafor olarak da düşünebilirsiniz. "kişiyi bildiği bilgilerin cahil hissettirmesi gerek" vs
Modern klasikler serisini bitirmeyi hedeflemiştim 2-3 sene önce ama asla bitiremiyorum en son 20-30 kitap kaldı diye sevinirken yeni kitaplar eklenmiş seriye bitmiyor :/
Hipokrat'ın söylediği gibi: “ars longa, vita brevis.”
Zamanın kısıtlı olmasından kaynaklanan endişe verici bir sorundur. 1000kitap yorum ve puanlarına bakarak okumayı düşündüğünüz kitaplar için önceden okumuş insanların deneyimlerinden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda okuduğunuz kitapların listesini tutmanız için de kullanışlı olabilir.
bu çok kötü bir durumdur bunun daha da kötüsü okuduğun kitapları unutmaktır :( sonsuz kısır bir döngü
en azindan okuduklarimi düzgün okuyorum diyerek bu cumelenin agirligindan kaciyorum
Okunacak çok daha fazla insan var diyerek kapatacağım konudur. Ne denmiş: “ben bir kitap değilim, insanım. beni yaşarken okumak zorundasın.” Okunacak kitaplar bekler ama okunacak insanlar beklemez. Rehavete gerek yok. Bir yerden başlamak lazım. Tanımak, tanıtmak, anlamak ve paylaşmak lazım. Hayatta yapılabilecek en değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. Doğru ve stratejik şekilde yapıldığında size paranın, bilginin ve daha nice metanın kazandıramayağı gücü kazandırır çünkü. Sokrates neden hiç kitap yazmamasına rağmen bu kadar ölümsüz? Hani söz uçar yazı kalırdı? Hayır, çünkü o insana yatırım yaptı, insanı okudu. Bu insanlardan yalnızca bir tanesi bile (platon) onu ölümsüz kılmaya yetti.
Çok beğendim elinize sağlık sayın inthebleakmidwinter :) sözlükte oğuz Atay alıntılayan biri görmek beni çok mutlu etti :)
Ne demek ;)
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?