okulun bir bitmemesi

margauerite gautier
Gerçekten bitmiyor. Okulu kazandığımı öğrendiğim ve okulumun ismini herkese gururla söylediğim yaz tatili ve dönem 1'in anatomisiz cicim ayları dışında "gazi tıp'ta okuyorum" cümlesini hep acının tatlı tebessümüyle ve aklımdan "ya bu yıl sınıfta kalırsam" düşüncelerini geçirerek dile getirdim.
Zaten Türkiye'nin en zor bölümlerinden birinin eğitimini, alanının en köklü dolayısıyla da en zor okullarından birinde alıyor olmak yeterince zorlayıcı değilmiş gibi bir de programımıza dörder beşer komiteler eklendi ki benim gibi stresli insanlar için her bir komite insanın ömründen ömür götürür.
Diyelim ki örnek bir öğrenci gibi davranıp, komite notlarını kelimesi kelimesine ezberledik. Sınavda elektrik veya İnternet kesintisi yaşanırsa tüm emek çöpe gidecek. Yüz yüze sınav olurken en azından emeğimiz garanti altına alınmış oluyordu ama şu an bizimle hiçbir alakası olmayan parametreler sebebiyle tüm emeğimiz çöpe gidebilir. Mazeret sınavı seçeneği olmasına rağmen çöpe gidebilir diyorum çünkü hepimiz biliyoruz ki komiteler gibi, finallerin aksine, detayların sorgulandığı sınavlarda yakın hafıza çok önemlidir. Mazeret sınavına hazırlanmak için ayırabileceğimiz süre asla esas komite sınavına ayırdığımız süre kadar olamayacak.
Üstelik bu yıpratıcı süreç o kadar uzun bir zaman dilimine yayılmış ki stressiz geçirebileceğimiz sadece 2 ayımız olacak çünkü Temmuzda hala ders çalışıyor olacağız. Tıpkı Geçen sene de olduğu gibi...
Biraz içimi dökmek istedim, tekrar komitelerimiz başladı ve bir yere çalışırken aklım henüz çalışmadığım diğer konularda oluyor.
dilerim bu yılı en az hasarla atlatabiliriz sevgili yazar dostlarım :(
rakuncu rakuncu
Böyle diyince "doktor olacaksınız aşın bunları" diyorlar :)
Yapamadıkları işlerin faturasını öğrenciye kesiyorlar ne yapalım, bu da bir başka mobbingdir belki
ruhsuz ruhsuz
Şşş deme öyle deme rakuncu. Yerin kulağı var😉😔
rakuncu rakuncu
(:(
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol