aşk

sokratesla
insanların aşkı sürdürememesinin nedeni her iki tarafın da kendini aşık zannetmesidir. oysa iki kişi de birbirine aşık olamaz çünkü aynı oranda bir aşkı tarih yazmamıştır henüz ve hiç kimse maşuk olmayı kabullenemez süregelen aşkına ağlarken. iki taraf sevgili değildir mesela, biri sevgiliyse, diğeri sevdiğidir. yani anlatmak istediğim sen hangi taraf olduğunu bilirsen, bu aşk sürecektir. sen sevgili değil sevdiği isen, derhal bırak sevmeyi ve sevilmenin tadını çıkar. karşılıksız sevmek değil, karşılıksız sevilmek de lazımdır çoğu vakit.
gül bunu bildiği ve bülbülün sevdiği olduğu için aşkları sonsuzdur. ne zaman ki “ben seni seviyorum” cümlesinin karşılığı “ben de sana seviliyorum” olursa sert kayalara benzeyecektir aşk, karmaşaya karmış dünyanın nice meşk bağlarında...
mdblue mdblue
Aslında insan hiçbir zaman sevildiğinden tam olarak emin olamaz. O yüzden de seviyorum demek seviliyorum demekten daha kolaydır bence.
sokratesla sokratesla
insanın sevildiğinden emin olamaması insanların iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor, bu söylediğim sanırım ideal bi dünyada geçerli olabilir :)
mdblue mdblue
Belki de.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol