bir sorum vaarr

margauerite gautier
Sevgili yazar dostlarım, 4.sınıfa geçmemle birlikte son 3 yıldır hayatımın önemli parçalarından olan canım avicenna'ya veda etmek durumunda kaldım. İlk defa ders notu bakımından 2 güçlü seçeneğim var. Eskiden 4.sınıfta işler nasıldı bilmiyorum ama tahminimce eski notlar teorik derslerle pratik derslerin hepsini kapsıyordu. Pandemik notu ise, yine tahminimce, geçen seneki ders programı sebebiyle nisana kadarki teorik staj eğitimini içeriyor (Yanlışım varsa düzeltin lütfen, henüz detaylı olarak hiçbirine bakamadım).
Pandemik notu daha güncel, eski notlar gibi ses kaydı değil direkt videolar kaynak edinilerek oluşturulduğu için daha anlaşılır ve detaylıdır diye tahmin ediyorum. Bir de eski notlar gibi el yazısı değil bilgisayar yazısı olması benim için tercih önceliği.
Dönem 5'e geçecek olan dostlarım ve dönem 4'e geçip ders notlarını inceleyerek hangi notları kullanacağına karar vermiş olan dostlarım, bana yardımcı olabilir misiniz? Eski notlar mı, pandemik mi? Ya da atıyorum kadın doğum eski notlarda daha iyi anlatılmış/dahiliye pandemik'te daha iyi anlatılmış vs gibi ders ders bir çalışma metodu izlemiş miydiniz?
Önerilerinize çok ihtiyacım var
armut armut
(Özel isim olarak bahsettiğim notların hepsi el yazısı ile yazılmış ve özetimsi notlar. Pandemik ile kıyas yapmıyorum sadece stajlar için konuların sık tekrar edilmesi gerekiyor ve pandemik genel olarak uzun bir not)

Kardiyoloji pandemik notlarında eksik. Kardiyoloji hocalarımız zaman yetersizliği nedeni ile (3 gün) kısa kısa anlattılar ancak hangi hoca nereyi anlatılmamış tam olarak bilinmediği için sınavlar için eski seneye ait notlardan çalışılması bence daha iyiydi.

Radyoloji notu da bana eksik gibi gelmişti. Ba aldıran diye bir not var çoğumuz ondan aldık ondan çalıştık.

Pediatride eski senelere ait bri not vardı adını şimdi unuttum, onun yerine pandemik tercih edilebilir. Ancak pediatri çok uzun ve sık tekrar istiyor. Temel Reis notunu almanızı tavsiye ederim. El yazısı ve özet niteliğinde bir not. Neredeyse tüm konular mevcut.

Göğüs hastalıkları için burcu notu bana yetmişti.

Kadın doğumda da Ahmet notu var onu almanızı tavsiye ederim.

Dahiliyede not okumadım textbook ve tus kitabı okudum. Yorum yapamıyorum.

Genel cerrahi için pandemik de okudum geçen senelerden kalan eski notu da okudum. İkisi de güzelleri ancak ben pandemik notunu daha çok beğendim. Eski not biraz karışık gibiydi.

armut armut
Her dersin kendine özel sözlü çıkmış soru ve cevapları şeklinde el yazısı notları oluyor. Onlara da bakmanızı tavsiye ediyorum. Genel olarak el yazısı olan notlar uygun fiyatlı ve ince oluyorlar zaten. Özellikle sözlünüze girecek jürilerin sorduğu soruları ve almak istediği cevapları görmek açısından çok faydalı oluyor.
armut armut
Bir de ben genel olarak aldığım ilk birkaç stajın notunu satın aldım diğerlerini başka stajdaki arkadaşlarımla değiştirerek kullandım. Her notu satın alıp okumaya çalışmak zaman kaybı gibi geliyor bana. Başkasının bir sürü not arasından seçtiği ve üstüne kendi notlarını aldığı bir yerden çalışmak benim için daha faydalı oluyordu.
margauerite gautier margauerite gautier
Çok teşekkür ederim sayın armut,tam ihtiyacım olan şeyleri söylemişsiniz
fistikgibiri fistikgibiri
soru ve cevap için ayrı ayrı Teşekkür ederim
kaira kaira
sayın armut uzun uzun bahsetmiş ama ben yazmazsam içimde kalır o yüzden naçizane ufacık bir yorum da ben yapmak istiyorum. Pandemik dahiliye ve pediatri için hem teorik hem sözlü olarak yeterliydi bence. Evet, dönemin en ağır iki stajı ancak çok sinir stres yapılmadan salt pandemik ile iki stajdan da iyi notlar aldırıyor. Kadın Hastalıkları ve doğum stajı için sadece prospektus okudum ve o da yeterliydi bence ama khd hocalarımız dershane kitapları okumamızdan pek hoşnut değiller ve olabildiğince textbook okumamızı istiyorlar ve özellikle sözlü soruları patofizyolojiye yönelik oluyor aman dikkat. Genel cerrahide 98 sayfalık burcu notu ve genel cerrahi sözlü kitabı -bordo renkli- iş görüyor ve sözlüde de denk gelinen hocaya göre fazla bile olabiliyor. Kardiyolojide tuğba ve fş özet notları var bence daha fazlasına gerek yok ama elbette ekg okumayı iyi bir şekilde öğrenmek zaruri. Göğüs hastalıklarında da prospektus yetiyor da artıyor bile. Radyolojide de meşhur ba aldıran var zaten,biraz da radiologymasterclass sitesini ziyaret ederseniz o da oldukça faydalı olacaktır. Bunların yanında cevaplı çıkmışlar en büyük velinimetimiz, sakın es geçmeyin!
margauerite gautier margauerite gautier
Sayın kaira çok çok teşekkür ederim 🌸 bahsettiğiniz genel cerrahi sözlü kitabı bu muydu: https://www.akademisyen.com/tr/genel-cerrahi/genel-cerrahi-soezlue-sinavlar-icin-hazirlik-sorulari.html
kaira kaira
Rica ederim 🤗 evet tam olarak bu kitap
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol