bir sorum vaarr

margauerite gautier
Diyelim ki bir stajdan kaldık. Seneye 5.sınıf derslerine başlamadan önce, ilk stajımız olarak 4.sınıfta kaldığımız stajı mı almamız gerekiyor? Bu kaldığımız stajın derslerine de katılmamız gerekiyor mu yoksa sınavına girmek yeterli mi? Eğer derslere de girmemiz gerekiyorsa; Bu kalmış olduğumuz stajı, sanıyorum ki derslerin çakışması vb sebeplerden dolayı 5.sınıf stajlarımızla eş zamanlı almamız mümkün değil. O zaman 5.sınıfta da süresini kaçıracağımız stajlar olmayacak mı? Sonuçta 1 ders yılı zaten 5.sınıf stajlarıyla doluyken 1 tane de 4.sınıftan ders ekleyince tüm stajlar ileri kaymaz mı? Nasıl işliyor bu süreç arkadaşlar?
armut armut
Birkaç bilgi verip bunlarla açıklama yapacağım:
-Türkiye genelinde tüm internler 1 temmuzda iş başı yaparlar.
-Bir stajdan kalırsanız bütünlemeye girmeniz gerekir. Genelde bütünlemeye girenler bütünlemede geçerler
-Bir stajın bütünlemesini geçemezseniz (birkaç tane de olabilir) tıpta alttan ders alma diye bir şey olmadığı için geçene kadar o stajı almanız gerekir.
- Kaldığınız stajın aldıktan sonra normal sınıınızdan devam edersiniz. Ancak diyelim ki göğüste kaldınız. Yeni gelen 4.sınıfların İlk göğüs stajı kardiyoloji ve radyoloji almadan alınmıyor. Dolayısıyla 1.5 ay bekleyip sınava giriyorsunuz. Bu sırada 5.sınıftan 1.5 aylık staj kaldınız oluyor.
- Diğer tüm dersler için Eylül ayında 4.sınıflarla başlayıp bekleme olmaksızın stajı alıyorsunuz.
-Ancak 5.sınıftan kalan 1.5 aylık stajı yazın alamıyorsunuz çünkü yazın 5.sınıf dersleri olmuyor. 1 temmuz sonrası intern olunuyor diye haziran başında ya da mayıs sonunda tüm Türkiye genelinde 5.sınıf biter. Dolayısıyla normalde 1 Ay olan 5.sınıf tatili 4.sınıfta kalanlar için 3 Ay oluyor. Kalan 1.5 aylık stajı almak için Eylül ayını bekliyorlar. Yani 1.5 Aylık bir stajdan kalırsanız okulunuz 1.5 +fazladan yaptığınız 2 aylık yaz tatili kadar uzuyor. Bir uzama başka bir uzamayı tetikliyor. Bence bu kötü bir durum değil. Çünkü mezun olur olmaz Eylül tus una girmek zorunda hissetmiyorsunuz. Tus çalışmak için daha iyi olabileceğini düşünüyorum.
margauerite gautier margauerite gautier
Peki sayın armut "kaldığınız stajın aldıktan sonra normal sınıınızdan devam edersiniz" bu madde ; 5.sınıfa başlamadan kaldığımız stajı aldıktan sonra 4.sınıfın başında oluşturulan kendi staj grubumuzla devam edeceğimiz anlamına geliyor değil mi? En çok önemsediğim şeylerden biri arkadaşımdan ayrılmamak sanırım :) çok teşekkür ederim bu arada 🌸
armut armut
Aynen öyle oluyor ancak bazı ilginç durumlarda aynı staj grubundan kalan kişi sayısı çok olursa mesela mecburen bu kişileri diğer stajlara bölüştürüyorlar. Yani tamamen aynısı gibi olur diyemem. Değişme ihtimali de mevcut.
margauerite gautier margauerite gautier
Çok teşekkürler 🙏🏻
doctore doctore
Yanlış bilmiyorsam kalan kişi üst sınıfa geçtiğinde isterse başka bir grupla da başlayabiliuor. Ayrıca TUSda Önemli olan yerleşebilmek için belgeleri vaktinde teslim edebilmek. Diyelim TUS ekimin başında yapıldı. İtirazlar açıklama vs derken tercih son günü kasımın 15ini bulursa 14ünde mezun olsanız bile istediğiniz yere yerleşebilirsiniz belgeleri vaktinde teslim ederseniz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol