unutulmayan garip arkadaş

deli dumrul
Lisede sevdiği bi kız varmış. O da bunu sever gibiymiş. Açılmaya adım atacakmış bi gün demiş lan ben neden istihare'ye yatmıyorum. Rüyasında çok güzel bir at arabası görmüş, at arabasının yanına gittiğinde atların aslında karaltıdan ibaret olduğunu görüp korkmuş. Kıza da açılmamış.

Lisede hep bi tane kıraathaneye gider dayılarla sohbet edip çay sigara yaparmış. Sevdiği köpeği varmış bi tane kim vurduğunu biliyorum ama bi şey yapamıyorum demişti, Gözündeki öfkeden korkmuştum. Babası sendikada yöneticiydi ki dört aydır maaş alamıyordu korona zamanıydı, Nasıl hayatta kalıyonuz olm demiştim cevap ver(e)memişti. Dershaneye kırk dakikalık yoldan gelir giderdi. Tütünü söve söve içerdi, leş gibi tadı var bu meretin derdi. Hayvan gibi terlerdi oturması yeterliydi terlemesine, Dolmuşa sırf bu yüzden binmekten çekindiğini hatırlıyorum. Ben hiç hasta olmam derdi gerçekten de olmazdı. Babam osmanlı zamanında kadı'ydı olm benim derdi doğrudur herhalde. Evde çıplak dolaşıyoz olm biz derdi, evde bi annem var kadın diye açıklamıştı (artık nasıl bir fanteziyse..) abisi piskopos takılırdı, Kendisinde de anlamsız bir geometri ve fizik çözme yeteneği vardı. Forvet oynardı koşamasa da imansız gibi vuruyodu topa.

Bi gün hep beklediği durağa gelen bi kız varmış açılcam olm diyo. Açıl kanka yaptım, eyw dedi, gidecem mektup yazıp verecem dedi. Git lan dedim bi gazla çıktı. Ertesi gün naptın dedim. Gitmiş kahveye mektup yazmak için, bakmış içerisi dolu dışarda otuz dakika beklemiş, sonra oturmuş kıza mektubu yazarken bi bakmış ki kız gözünün önünde dolmuşa binip gidiyo bu da s.kerler diyip kağıdı falan yırtmış atmış.

Her türlü film kitap bilirdi, sago fanlığı vardı. Lisede ayyaştım tövbeliyim şu anda ağzıma sürmem diyodu. Bi gün konsere gittik o da geldi birden kayboldu ortadan, konser bitti olm nerdeydin dedim aşırı susadım ama kimseden de isteyemediğimden çıktım dedi; yanına gittiğimde de hala su arıyodu birinden dilendim içirmiştim. Değişikti.

Bu anlattıklarım üç aylık süre içerisinde aklıma gelenler birden dershaneye gelmeyi bıraktı. Nerde olm bu, "yarın gelir"ler hafta oldu, ay oldu gelmedi. Telefon açtık 367484 kez, açmadı. Sosyal medyası zaten yoktu o ara. En sonunda yks sonuçları açıklanıyor odtü makine kazandığı söylentisi yayıldı, şaşırmalar oha'lar çevrede. Ben şaşırmadım her şey beklenirdi o kişilikten. sonra insta açmış biosuna baktım doğruymuş. hikayesiyle anlattıklarıyla unutmam zor gibi onu. daha da anlatırdım da unuttum olayların bi kısmını kaç yıl geçmiş, dile kolay :)
gri gri
Hızlı yaşamış usta
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol