yurtta kalacaklara tavsiyeler

ruhdoc
Özelinden, vakfına, devlet yurduna çeşit çeşit yurtlarda kalmış biri olarak şöyle diyebilirim.

Vakıf yurtları sizden bir şeyler bekliyorlar. Ama genellikle bu beklentileri karşılayamayan grup bizim tıp camiasındaki öğrenciler oluyor. Tabi bazı istisna arkadaşlar her türlü işe yetişebildiği için çok genellememek gerek. Küçümsemek istemeseniz de idarecilerin kendi eğitim hayatlarını sizle karşılaştırmaları sonucu sanki küçümsüyorsunuz algısını oynayıp kafayı sıyırmanıza sebep verebilir. Tabi zamanla derdinizi anlatamadığınız içinde bu sefer gerçekten bu küçümsemeye başlıyorsunuz. İnsanın dengesini şaşırtıyorlar. Sizin kendi doğrularınızla mücadele edildiği zamanlarda yaşıyorsunuz. Kendi çizginizi korumak için bir mücadeleye giriyorsunuz. Zaman zaman yıpratıcı, zaman zaman güzel dostluklar kazansanız da eninde sonunda kendinizi oradan kurtarmaya çalışıyorsunuz.

Özel yurtlarda kalmak görece daha iyi olmakla beraber maddi imkanların kısıtlamaları devreye giriyor maalesef. Yurdun yemeğini, suyunu iyice araştırmanız sizin için uygun olacaktır.

Devlet yurtları ise tam bir kumar. İlk kaldığım yurt ise ciddi olarak uzaktaydı. Aslında mesafe problemi olmasa gayet iyi bir yurttu. Daha sonrasında merkezdeki yurtlara nakil için uğraşıyorsunuz zaman kıymete bindikçe. En azından size karışan yok. Oda arkadaşlarınızla da aranızda bir denge kurduğunuzda gayet yaşanılabilir.


Sırada gelelim Ankara özelinde konuşmaya.
Özellikle sahil tarafından gelen arkadaşlar sıkı giyinmeniz lazım. Ayaz, Ankarası ile ünlü bir şehirdir. Ya da bunun gibi bir ince espri vardı 🤪. Sonbahar diye düşünmeyin. Sabahları (özellikle sabah 9 öncesi) şu aralar ince mont ya da kalın ceket giymeyi gerektiriyor. Kışını siz düşünün ona göre hazırlıklı gelin.

Edit: bunu yazdıktan sonraki gün üstünden ceketini çıkaramadı...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol