yabancı dil öğreneceklere tavsiyeler

mimisabi
tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
6
prime prime
ne amaçla öğreneceksin?
mimisabi mimisabi
Efendim gerek günlük konuşma için gerek akademik alanda kendimizi geliştirmek için. Varsa farklı amaçlar için farklı tavsiyeleriniz de olabilir. Özellikle bu dönemde beğendiğiniz uygulama veya kurs da varsa söylerseniz memnun olurum.
prime prime
Aşağıya baya uzun bi şey yazdım ama konuyla ilgilenmeyen yazarların başını ağrıtmamak amacıyla devam edemiyorum sevgili mimisabi.
Merak ettiğin her şey için özelden de yazabilirsin. Umarım faydalı olmuştur
mimisabi mimisabi
Çok sağolun sayın prime :)
emolla emolla
efendim kelime öğrenme açısından blarma çok faydalı full sürüm içi 20 euro istiyorlar sadece. Dualingo da iyi diyorlar ama çok pahalı açıkçası
emolla emolla
Ayrıca youtubede Emrah hoca diye bir kanal var izleyin izlettirin diyorum, tabi ingilizce özelinde.
inthebleakmidwinter
İngilizce için; ortaokuldan liseden kalma gramer bilgisi başlangıç için fazlasıyla yeterli. En önemli nokta kelime bilmek. Anlam ve telaffuz. Yabancı dizi-film-şarkı en etkili yöntem bence. Başlangıçta ing altyazılı olması ideal. Kelimeleri yazarak öğrenmek gerek. Akademik bir İngilizce için öncesinde bunu yapmak gerek bence. Ha bir de nasıl öğrenilmeyeceğini söylemek lazım, üniversitenin İngilizce dersiyle öğrenilmez.
prime
Şöyle söyleyeyim TOEFL'a girmeyeceksen ben kursların veya uygulamaların öğreticiliğine inanmıyorum. Bir dil sadece belli kurallar bütünü değildir. Aynı zamanda yaşayan, değişen, gelişen bir sosyal oluşumdur. gerekli temel gramer altyapın varsa eğer (A2 seviyesi falan yeterli bence) başlangıç olarak hoşuna giden bir diziyi Türkçe altyazılı izlemeni tavsiye ederim çok minimal olarak etkileyecektir lakin ileri seviye için bilinçaltında altyapı oluşturacaktır. (Zaten izlemiş olduğun yapımlar varsa gerek yok.) Tecrübelerime göre bu altyapı şöyle oluşuyor bir İngilizce cümle ile okuduğun Türkçe çeviri içerisinde bildiğin kelimeler zaten eşleşiyorken bilmediğin kelimeler de istemsizce eşleşiyor ve cümle kurmaya ve anlamaya altyapı sağlamış oluyor. Bunun ardından ben Doctor Who serisini (çok akıcı, çok saf bir İngiliz aksanı tercih edilen mükemmel bir bilim kurgu serisi) İngilizce altyazılı olarak izlemeye başladım. Bunun etkisi baya bi oldu daha da ilerleyen süreçte altyazı olmadan izleyebiliyordum. Birazdan mesleki hayatıma dokunsun diyorsan makale çalışarak İngilizce öğrenebilirsin ama konuşma anlamında biraz eksik kalırsın. Bir de penpallık olayı var ki aracı sitelerden bir tane mektup arkadaşı ediniyorsun yazışarak başlayıp ileride görüntülü aramalara kadar gidebilen bi boyut. Biraz uzun olmuş kusura bakmayın :)
elegantmoon
ben de şöyle bir tavsiye bırakayım, üstteki yazarlar etraflıca açıklamış konuyu zaten. Yoğun yaşarken ve özellikle, bu dili öğrenme çabası daha önce de gösterildiyse ve istenilen yere gelinemediyse, motivasyon kaybedip bırakmak çok kolay oluyor. kısa zamanda büyük gelişmeler beklemeyip; bu öğrenme aktivitesini günlük rutine entegre ederek uzun vadede gelişme hedeflemek, ruhani açıdan daha rahatlatıcı olabilir. hem de istikrarı sağlamak daha kolay olabilir böylece. sevgiler, kolay gelsin:)
wenatrordet
bebekler gibi öğrenin diyorlar. bebekler/çocuklar duyarak dinleyerek anlam çıkartarak ve kelimeleri birbirinin üstüne koyarak, anlamlarını ilişkilendirerek falan öğreniyolar ya, öyle işte. ha ama ben günlük hayatımda benimle konuşan japon bireyler bulamam malesef, yavaş yavaş ve tekrar tekrar gösterip anlatmaya çalışan 1 japon arkadaş iyi olurdu.
bir de şey, çocuklardan dil çok iyi öğreniliyormuş. bi ülkede kreşte çalışan bi kadın anlatıyor da, daha basit ve az kelimeyle iletişim kurdukları için olabilir, kafasında çok iyi oturmuş.
1 japon çocuk lütfen

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol