anatomi çalışma tavsiyesi

hayaxi
önce notu bi kere hızlıca oku sonra atlastan adı geçen yerleri fosforlu kalem vs. ile işaretle tekrar notu açıp atlası inceleyerek oku. çıkmışlara paralel çalışmak iyi olur tabi bi de bol tekrar lazım.

bi şekilde çalışır esasen de anatomi perileri gece hepsini siler süpürür :))
1
hayaxi hayaxi
benim anatomiyle aram pek iyi değildi ne kadar işe yarar bilmem
secilmiskisi
Youtube>fizyoterapist zeynep dede + atlasa veya boş deftere not alınarak
Detaylı anatomi appi 3d görünümü kavramak için
Son olarak bolca emek ve tekrar (Ben burda elendim)
sokratesla
sanal 3d ücretli bir atlasa yapılan yatırım en akıllıcası olacaktır
2
qwerty qwerty
okulun dijital kütüphanesinde visible body anatomi ve fizyoloji atlasları bedava, proxy ayarlayarak yararlanabilirsiniz hocam
sokratesla sokratesla
evet evet biliyordum teşekkür ederim, genel olarak sanal atlasların yararlı olduğunu söylemek için yazmıştım :)
margauerite gautier
Tıp hayatı boyunca dönem 2 nöroloji komitesi hariç, her komitenin anatomisinde baraj yiyen ve defalarca 0'ın altında notlar alan biri olarak şunu söyleyebilirim ki; eğer çok denemenize rağmen olmuyorsa, anatomi eksiğinizi -en azından puan bakımından- telafi edebilmek için diğer derslere olabildiğince çok çalışın ki en azından sınıfı geçebilin.
Mesela benim dönem 1'de anatomi başlayana kadar en düşük notum 72'ydi, sonra kemik komitesinin sonuçları açıklandı ve puanım 29.
Bir de dönem 2 kardiyoloji komitesi var... Yaşadığım stres tarifi imkansız bir duyguydu gerçekten. 20 yaşımda saçım beyazlamıştı, nefes darlığı yaşıyordum. Komiteden sonra dahiliye+göğüs hastalıkları+kardiyoloji+psikiyatri servislerini ziyaret etmem gerekmişti, bu belki size yaşadığım stresin boyutu hakkında bir fikir verebilir :)
Yüzlerce sayfa anatomi notunu okurdum ve çıkmışları çözerken 30-40 tane anatomi sorusundan doğru cevaplayabildiğim soru sayısı en fazla 3 olurdu. Bilgisizlikten o kadar çaresiz kalırdım ki son 5 yılın anatomi çıkmışlarında en çok hangi şık doğru cevap olmuş tespit ederdim ve sınavda yapamadığım her şıkka onu işaretlerdim.
Pratik sınavlardan, yüzlerce sayfa not okumak yerine 20-30 sayfa atlas çizimi ezberleyerek fena olmayan notlar almak mümkün olduğu için teorik kısmı boşverip pratiğe ağırlık vermek de bir seçenek olabilir.
Tabii bu sadece, anatomiyi öğrenmeyi defalarca denemesine rağmen bir türlü başaramayanlar için naçizane bir öneri. Yoksa tabii ki öğrenmek en yararlı ve en iyi seçenek.
2
fistikgibiri fistikgibiri
sınavda yapamadığım her şıkka onu isaretlerdim kısmını okurken boğazım düğümlendi :)) ben de öyle yapardım, sanırım hiç yoktan iyiydi
margauerite gautier margauerite gautier
Anatomi için, ununu eleyip eleğini asmış biri olmama rağmen zaman zaman aklıma o kara günler gelir; neler yaşamışım, bu okul bana neler yapmış diye düşünüp kendime acırım:)
Anatomi denen baş belasıyla mücadele ederken, Farkında olmadan Aynı taktiği paylaştığım fıstık gibi birinin varlığını öğrenmek de beni çok mutlu etti :))
armut
Anatomi kas ve kemik komitesinde neredeyse sözlü olan hiçbir şey okumadım. Sistemler anatomisinde kemik gibi gerçek bir insana ait öğrenim materyali bulunmadığı için ve maketler de sayıca fazla olmadığı için o kısmı bir kitaptan okuyarak çalıştım. Hiç baraj yemediğimi hatırlıyorum. d2 finali hariç (çok kapsamlıydı) teorik olmayan kısımda oldukça başarılıydım. D2 finalinde de yarıdan fazla yapmıştım. Sözlü kısma çok çalışmadığım için teorik anatomi doğrum pratik kadar iyi değildi ama yine de fazlaydı. Bu başarımı anatomi lab derslerinden önceki gün birkaç saat boyunca ertesi günki labı tekrar etmeye borçluyum. Laba gittiğimde neredeyse her şeyin adını bilerek gidiyordum. Tek eksiğim canlı olarak o kemiği ya da maketi görüp atlasın yanılma payını sıfıra indirmekti. Onu da lab günü hallediyordum. İnsanlar genelde laba çalışmadan geldiği için ben arkadaşlarımı çağırıp onlara (ve kendime de) birkaç tur anlatıyordum. Böylece çift taraflı fayda sağlamış oluyorduk. E anatomiyi online alanlar labları almayabilir. O zaman öğrenemeyecekler mi yani? Hayır öyle bir şey yok. Benim anatomi bilgimin %90'ı atlastır. Bunun için atlasınızı gerçeğe oldukça yakın olan prometheus, gilroy, sobotta gibi atlaslardan tercih etmenizi öneririm. 2.ellerini ve gerçeğe yakın kopyalarını hatta pdflerini internette bulabilirsiniz. Online alanlar kadavra göremeyecekleri için üzülmesinler. Anatomi seven birisi olarak upuzun bir yazı yazdım ama bir kere kadavradan bahsetmedim :) kas, fasya tabakaları dışında pek çok şey kadavra üzerinde gerçekliğini kaybetmiş gibi duruyor. Atlasınız her zaman daha doğru olanı gösterir.
5
armut armut
Ayrıca anatomi tv izlemek oldukça faydalı oluyordu. Çok güzel maketleri vardı :)
hayaxi hayaxi
Tek kelimeyle mükemmel. eski günlere dönüp anatomi çalışasım geldi,o kadar :)
armut armut
Çok önemli bir ekleme daha
Eğer anatomide kullanılan latince kelimelerin türkçesini öğrenirseniz çoğu zaman Latince ifadelenen organın ya da bölgenin hakkında isimden başka fikriniz olur. En basit örnek olarak da şunu verebilirim
Sulcus tendinis musculus flexoris hallucis longi
=Baş parmağa fleksiyon yaptıran uzun kasın tendonuna ait oluk


armut armut
Çok teşekkür ediyorum hayaxi. Umarım TUS günlerim gelir ve anatomiye tekrar vakit ayılabilirim diye heyecanlanıyorum :) tusu bile heyecanlı kılıyor benim için
hayaxi hayaxi
ne güzel darısı anatomiyle arası pek olmayan ben ve arkadaşlara artık :))
ucanseccade
Başlığı görünce sevdiğim bir arkadaşımın akıllara kazınan o repliği geldi aklıma "Anatomiden baraj yememek için 10 sorunun 11 ini yapmam lazım"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol