tüm pre-kliniklere aynı şeyi söyleyebilirim : gezin,dolaşın.sürekli ders çalışmak diye bir şey yok. gözünüzü korkutmayın en zor komite bile bir gün biter. anlamadıysan bir kere daha oku yine oku yine oku.bol bol zamanınız var. bırakın komiteler korksun sizden. pozitif olun ders zamanı ders,eğlence zamanı eğlence.
1. Ders çalışın. 2. İlk komite bi seksen alıp yolunuza bakın,ben yapmadım,sonra çok pişman oldum ama neyse ki toplandım. 3. Neoplazi ders kurulu basit değil. 4. Patoloji çalışın,güzel çalışın.ben emrullah beyazyıldız'ın tüm dersleri olmasa da çoğunu dinledim ve onun kitabından çalıştım. Kesinlikle yatırım tavsiyesidir. 5. Farma korkunç bir ders,trickini çözen yorum atsın. 6. Kardiyo komitesinin en zor kısmı farma ancak patolojiciler felfecaat sorular yazıyor,bilginize. 7. Gis komitesi basit değil,gastrocular çok insafsız.patocular anlatmadıklarını sorup duruyor.geçmiş olsun. 8. Endokrin zor,sınavda fantazi yapabilirler.geçmişler olsun. 9. Nöronun notları güzel değil,bence dersler de güzel anlatılmıyor klinikciler tarafından. Detaya girmiyorlar ama hep bi yarımlık hissi.. 10. Ortopedi,prc komitesi çok hoş bence. Sorular da yapılır düzeyde geliyor ama çıkmışlara çok da bel bağlamayın. 11. D3 finali canavar gibi bir sınav ancak bu seneki çok iyi niyetli bir sınavdı.umarım sizinki de çok iyi niyetli hazırlanmış olur.
12. Sınava her zaman 1 hafta var ve 1 hafta boyunca günde 3 öğün ağlamak çok normal. Kendinizi kötü hissetmeyin.
Mikrobiyoloji hocaları genelde iyi niyetli sorular hazırlıyor.dipnot. :)
Kolay gelsin.
Hızlı gelen edit:komite 2 notları eksik.prometheus kapalı grup,insomina'da tüm konular yok. Aman diyim!!!
Sayın schlimalz'e fazlasıyla katılıyorum. Dönem 3'te öğrendiğim en önemli şey kendime vakit ayırmak, kendimi mutlu etmekti. Sürekli ders çalışmaya çalışmak, çalışmayınca kendini kötü hissetmek çok iğrenç bir kısır döngü. Bunu yapmayı bıraktığımda ortalamam da hatrı sayılır derecede yükseldi, çok az çalışabildiğim bi komiteden bile ortalama bir not almıştım ve dedim ki; aaa, illaki bir şekilde ben bu dersleri halledebiliyorum, çıkmışlardı ya da çok sorulan konulardı ya da derste önemli yerleri söyleyen hocalardı derken daha az bi çalışmayla gayet iyi notlar alınıyor. Her şeye çalışmaya gerçekten gücümüz yetmez, bunun farkında olmak benim için önemli bir dönüm noktasıydı. Kendime en çok yatırım yaptığım dönemdi. Hayat kısa, mutluluk önemli, kendinize yüklenmeden elinizden geldiğince çalışın, elinizden gelmediğinde üzülmeyin çünkü sürekli ders çalışmak her şeyi öğrenmek diye bir şey yok :)
Halk sağlığı komitesi uzun ama çalıştığında karşılığını alacağın bir komiteydi. O yüzden hızlı hızlı notları okuyup çıkmışlara bakınca rahatça halledersiniz, genel olarak ezber az, genelde sözel şeyler çok, bu sizi rahatlatıyor.
Hematoloji komitesi dönem 2 fizyolojinin birazcık daha detaylı hali, anemileri bilerek bile kolaysa 60-70 alırsınız.
Diğer komitelerde patoloji ve farmakoloji baba dersler. Farmakolojide mutlaka önemli yerleri söyleyen hocalara çalışın, Gökçe hoca ve Sevil hoca söylüyor, söylediği yerden de soruyor. Açıkçası diğer hocalara bir kez bile bakmadım ama bu iki hocaya çalışarak baraj yemekten kurtuluyordum ya da azıcık baraj yiyordum. Patolojiden sürekli baraj yiyordum çünkü iyi çalışsam da çıkmışlara aldanıp hocalar buradan soruyor ya diyip hep oralara önem veriyordum, sınavda kolay soru da gelse önem vermediğim bir yerden olduğu için kaçırıyordum. O yüzden Patolojiden tavsiyem kesinlikle çalışın ama çıkmışlara aldanmayın, hocaların hiçbiri yen soru yazmaya erinmiyor, çıkmış çok çok az oluyor. Ama diğer entry'lerde yazılanlar kadar abartılacak bir ders olduğunu düşünmüyorum, doğru çalıştığım komitelerde (2 komite doğru çalıştım) patolojiyi de yapabildim, ben yaptıysam sizler de yaparsınız :)
Az az ama istikrarlı ders çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anladığım sene bu oldu.
Komite komite söylemek gerekirse ilk komite toplayabildiğiniz kadar puan toplayın, mikrocular insaflı soruyo gözünüz korkmasın.
Neoplazi komitesi kolay değil! Hani bu kolaydı diyip kendinizi depresyona sokmayın.
Bundan sonraki komiteler için "Patofizyoloji" çok önemli o yüzden önce pato sonra klinik çalışıp aralara farma serpiştirmek iyi bi seçenek.
Patolojide bazı tanı koyduran görüntüler vardır. Bunlar çok çok önemli. Klinik soruları daha çok hastalığın mekanizmasına yöneliktir. Zaten tedavi vs kısmına stajlarda gireceklerini söylüyorlar. Farma çok nankördür. En çok tekrar edilmesi gereken ders bence farmaydı. Kafanızda ilaçları gruplandırmanızı öneririm. Sık kullanılan, ciddi yan etkileri olan, hamilelerde kullanılabilen veya ön ilaç özelliği olan ilaçlar soru değeri yüksek ilaçlardır. Ama bazen de hocaların canı ister, şunu da sorayım der ve bilemezsiniz. Sağlık olsun.
Sene içinde ders çalışırken final sınavının varlığını unutmayın. Komitelerin ardından çok kısa bir sürede resmen bütün tıbbi bilginizi tekrar etmeniz gerekecek yani sene içinde dersleri oturtmaya dikkat edin.
Biraz da ders çalışma materyalinden bahsedersek Zeitung notları tam ve pdf halinde. Patoloji için Robbins okumayı şiddetle tavsiye ederim. Murray'de özetler var, ordan mikro hızlı tekrar yapabilirsiniz. Ninja nerd ve osmosis sıkıştığınız yerde imdadınıza yetişir.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır. katkıda bulunmak istemez misin?