dini söylemlerin çoğunda farklı alt anlamların bulunması

sokratesla
uzun zamandır düşündüğüm bir konu sayın sözlük. sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. tanrının veya dinlerin varlığını kabul etmeyen grupların öne sürdüğü argümanlara bakıldığında, bazı söylemler günümüz toplumuyla çok bağdaşmayan fikirler içeriyor, bunu inkar edemeyiz. fakat bunların sanıldığı kadar basit olmadığı ve deşifre edilmeyi bekleyen anlamlarının olduğu kanaatindeyim.
gozleriniacvebak gozleriniacvebak
Bahsettiğiniz söylemlere bir örnek verebilir misiniz rica etsem sayın sokratesla, tam anlayamadım sanırım ne demek istediğinizi
sokratesla sokratesla
şöyle bir örnekle açıklayayım sayın gozleriniacvebak, islamı kabul etmeyen bir insan için saçma bir ibadet gibi gelen namaz ibadetinin aslında belirli bir manyetik alan üzerinde durmadan hareket eden kalbimiz için ne kadar faydalı olduğu günümüzde kanıtlandı, fakat şu an hala açıklığa kavuşturulmamış kadın hakları, aile yaşamı gibi konularda da islam'ın -haşa huzurdan- “sığ” bir görüşe sahip olduğunu düşünmüyorum ve başka anlamının ilerleyen zamanlarda anlaşılacağını düşünüyorum.
gozleriniacvebak gozleriniacvebak
şimdi demek istediğinizi daha iyi anladım, teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz şeye ben de katılıyorum fakat aslında birçok şeyin anlamının -anlamak isteyenlerce- anlaşıldığını, bazı şeylerin ise bazı insanlarca -belki anlamak istemedikleri için- asla anlaşılmayacağını düşünüyorum...
sokratesla sokratesla
kesinlikle haklısınız, her toplumda olduğu gibi. fakat düşünen insanların zihinlerinde küçük bir ışık bile yakabilsek kâr. katkınız için teşekkürler sayın gozleriniacvebak.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol