kainatta düzen var mı sorunsalı

gri
yok, bu tanrı var mı yok mu sorusu değil ki düzen var mı yok mu sorusu. düzen yok ve deist açıdan bakmak isterseniz tanrı düzensizliği de kural koyabilir.

Bana temelde 1000 yıl önceki islam din alimini de haklı çıkarayım gibi bir mantıkla güncel bilimsel gerçeği inkar etmek hayli saçma geliyor. Adamlar yanılmış işte, düzen yok. dünyayı da düz sandılar uzun süre (bkz: hatasını kabul edebilen insan)
gri gri
Sünnet de faydalı sanıyorlarmış mesela, değil işte
erbain erbain
1000 yıl önceki islam alimini haklı çıkarayım derken güncel bilimsel gerçeği inkar etmek mantıksız geliyor demişsiniz. İlk olarak İslam dininde sınırlar ve kurallar alimler tarafından çizilmediği için islam alimi tabirini ya yanlışlıkla kullandınız ya da direk bu kuralları vahiy yoluyla alan peygamber efendimize diyemediğiniz için islam alimi tabirini kullandınız. Dünyanın düz olduğunu düşünen kişilerin meselesi ile bir tutup örnek gösterdiğiniz islam dininin tabiri caizse anayasası olan Kur'an-ı Kerimden iki ayet söyleyeyim sizlere
erbain erbain
Ve gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise bunun delillerinden yüz çeviriyorlar. (Enbiya 32. ayet) şeffaf olmasına rağmen dünyayı ısı ve meteorlardan koruyan atmosferden bahsediyor.
Ne Güneş Aya yetişir, ne gece gündüzü geçer. Hepsi bir yörüngede yüzer, gider.(yasin 40. Ayet) 1400 yıl öncesinden dünyanın düz olduğunu söyleyen kişilerle bir gördüğünüz islam dininin kitabında yörüngelerden bahsedilmekte. Bilimsel gerçekliğe aykırı gibi muğlak cümlelerle ithamda bulunmaktansa hangi bilimsel gerçekliğe aykırı (!) olunduğunu verileriyle beraber açıklamanız daha yerinde olurdu.
erbain erbain
En son sünnet de faydalı sanıyorlar ama değil işte demişsiniz. Yani daha bu sene üroloji dersinde hocalarımızın verilerle anlattığı ve hatta sözlüde de sorduğu sünnetin iye'nı azalttığı ve faydalı olduğu bilgisini faydalı değil olarak söylemeniz de şaşırtıcı. Sizin fikriniz olabilir lakin yanlış olduğunu bilin lütfen.
gri gri
uğraşmayacağım, fikrimin doğruluğunu da birinin "yanlışsın bil hele!!" demesiyle tartacak değilim. ben gerekli araştırmayı, kulaktan dolma bilgilerle değil okuyarak yaptım, tavsiye eder ve iyi günler dilerim
erbain erbain
Beklediğim bir cevaptı:) "yanlışsın bil hele!!" Değil. "Yanlış olduğunu bilin lütfen" demesiyle tartabilirdiniz:) kulaktan dolma bilgiler dediğiniz şeyleri de açıklamanızı isterdim lakin uğraşmamak daha kolay tabi:) ben de okuyarak yaptığınız! Araştırmanın kaynağını öğrenmek istemiştim keşke cevap verip aydınlatsaydınız beni de:) nasip değilmiş:)
erbain erbain
Kimseyle uğraşmayacağınız ve kimseyi uğraştırmayacağınız günler dilerimm.
gri gri
Gütfsözlük yönetimine bildirilmesi gereken, hakaret boyutuna ulaşan ifadeler kullanıyorsunuz.
gri gri
Ve üzücü aslında birine seninle uğraşamam demek, seni uğaşmaya değer görmemişim, ilginçsiniz
erbain erbain
Kim olursa olsun birine hakaret etmeyi bırakın asla yanına yaklaşacak cümleler dahi kurmam, kuramam. Yazdıklarımı kim okursa okusun böyle bi durum olmadığı belli. Uğraşmayacağım kelimesini ilk siz yorumunuzda kullandıktan sonra, uğraşmayacağım demek üzücü demeniz de ilginç.
erbain erbain
Hakaret boyutuna varan ifadeler dediğiniz! ifadelerimi de buraya yazıp, belirtip sonrasında da dediğiniz gibi yönetime bildirirseniz sevinirim. Birinin Görüşünü benimsemeyip cevap vermek hakaret sayılıyor burda galiba:)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol