house of the dragon

leavesfromthevine
ya her şey iyi hoş da bu ejderiyalar niye bu kadar küçük... arrax'ı saymıyorum hadi o daha bebek ama rhaenyra'nın ejderhası da çok küçüktü bence.
Edit:

1x9-1x10
yeşillerin tarafını tutan var mı cidden avam olmayan tek karakter aemond. hele sözüm otto'ya. ya bu nasıl bir cesaret daemon'la rhaenyra'nın çocukları için şarapçılık teklif ediyosun bir dracarys deseler ızgara olucaksın ajhsdgfdjfdsfks alicent ve seri katil yancısının iğrenç sahnesinden sonra herhalde yeşiller hakkında olumlu şeyler düşünenler yoktur. alicent inancım da inancım ahlak da ahlak diye dolaşan bir karakterken bu kadar elini kana bulaması oğlunun ne bok yediğinin belli olmaması bana günümüzde de bir yerlerden tanıdık geliyor neyse yeşilleri sevmiyorum kısaca. hem tahtı gasp ettiler hem de her yol mübah.
rhaenyra'nın 10 senelik zaman atlamasından sonraki karakter değişimi bana çok makul gelmiyor. istediğini yapan cesur ve alışılmışın dışında bir kadınken bir anda bu kadar ağırbaşlı birine dönüşmesi biraz meh. tamam olabilir anne oldu vsvs ama yine de orada otto'ya ağzının payını veremedi. eski yargı machine tavrından eser yok. bir de taht kavgasının ortasında savaş gündemdeyken sen nasıl varislerini ejderha sırtında korumasız başka bir yere "elçi" diye gönderirsin ya ağh bu kadar aptalca bir sahne olabilir mi??? ulan zaten bıyıkları daha yeni terlemiş kılıç tutmayı yeni yeni öğreniyolar ne demeye böyle bir risk alınır?
daemon sezon finalinde kadını boğazladın ya orada bir uzaklaştık ya bok gibi karaktersin aslında ama gaspçı yeşillere karşı rhaenyra'dan daha makul bir tavır sergilediğini düşünüyorum.
corlys ve rhaenys ikilisine gelirsek... rhaenys çok karizmatik bir kadın ama bence de dokuzuncu bölümdeki son sahnesi gereksizdi. ya madem tarafınız siyahlar olacaktı neden bir üfletip uçtun be bacım. sahne baştan aşağı mantık hatalarıyla dolu. orada ölen masum halk mı desek, tahtın gasp edilmesine bu kadar güçlü konumdayken göz yumup uçup gitmesi mi desek bence o sahne olmasa iyi bölümdü. yeni "niye kartallara götürmediler" paradoksu olur bu. corlys de kardeşinin kellesini alan daemond ve oğlunu öldürdüğünü düşündüğü rhaenyra'nın tarafında yer alma kararını biraz çabuk verdi sanki. keşke rhaenyra ve rhaenys arasında aslında laenor'un yaşadığına dair bir konuşma geçseydi de bu sahnelerin altı bu kadar boş kalmasaydı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol