zaman zaman yapmak istediğim ama yapamadığım şey.kıyamıyorum nedense bir türlü..bir ara bir deftere kitaplardan beğendiğim kesitleri yazmaya başlamıştım hatta sırf altını çizmemek için.sonra üşenip bıraktım :(
Bu soruna bulduğum muhteşem çözümü anlatmaya geldim. Kitabımızı alıyoruz. Okumaya başlıyoruz. Öyle bir yere denk geliyoruz ki bunu işaretlemem lazım diyoruz. Sayfanın bulunduğu yaprağı hangi satırlar arasında ise işaretlemek istediğimiz cümleler, o seviyesinde yaprağın iki yüzü arasında kalan o incecik kısmı markör veya fosforlu kalemle işaretliyoruz. Ve devam ediyoruz. Kitabımız bitince kitabı kapatıp oluşan desenleri bir şeye benzetme zevkini çıkarabilirsiniz. Ben bu şekilde her kitabın "notalarını çıkarıyorum." Umarım anlaşılır şekilde yazabilmişimdirr.
Ben de çizerim hiç affetmem :) bana ait olan bir şey elbette üzerinde bir etki bırakmadan duramam. Bazen oluyor öylesine bir terkip kullanılıyor ki orası bölümünün özeti, kilit yeri oluyor. Roman için belki çizilmeyebilir ama felsefe din psikoloji deneme kitaplarında çizilmesi mutlaka gerekiyor.
Eğer ki diyorsanız kitabım temiz olsun bunun için de Darwin gibi yapabilirsiniz: 3 kitap al. 1 kitabı çiz, 1 kitaba dokunma, son kitabı da eğer kitap iyiyse başkasına hediyelik olsun diye sakla.
Bir ağaç kağıt olmak için yok edilmişse o kağıdın son demine kadar kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Anatomi atlasım, ders kitaplarım, okuma kitaplarım hep rengarenk çizilidir. Hatta okuma kitaplarıma anlamını bilmediğim kelimelerin anlamını bile not ederim. Eğer o kitabı ikinci kez inceleme fırsatım olursa neyi bilmiyormuş ve neyi önemsemişim diye incelerim.
Ben ince renkli notlar var ya, ayraç gibi böyle fosforlu. Onlardan koyuyorum, sonra enayi gibi sayfayı yeniden okuyup beğendiğim yeri not ediyorum. Kitabı bir buçuk kez falan okumuş oluyorum, bu da güzel.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır. katkıda bulunmak istemez misin?