confessions

manevi kardiyoloji

kapalı hesap Yazar -

  1. toplam entry 0
  2. takipçi 58
  3. puan 9716

partnerinizin güzelyakışıklı olması sizin için ne kadar önemli

armut
Hiç. Yaşadığım seneler boyunca bir sürü insanla tanıştım. Tanıştığım herkesi de mutlaka detaylı olarak inceledim. Hatta tanışmasam bile insanları detaylı inceledim. İnsanları incelemek bir tür alışkanlığım haline geldi. Bu gözlemlerim sonucunda her yeri 4/4'lük olan çok çok az insan olduğunu gördüm. Onların da huyu, suyu nasıldır bilemiyorum. Bir yaşımdan sonra evlenen akranlarımı görmek bu alışkanlığıma yeni bir şey ekledi: insanların tiplerine bakarak "bu tiple bir ömür geçer miydi?" diye sormaya başladım kendime. Sonuç olarak şunu gördüm; tamamen objektif şekilde bir yüzü ve bir bedeni incelediğinizde türlü kusurlar görüyorsunuz. Kimisi dar omuzlu, kimisi kısa boylu, kimisi minik dudaklı, kimisinin göz kapağı düşük, kimisi çarpık dişli... Ama tüm bu kusurların yanında incelediğim her kadında ya da erkekte bir ömrü beraber geçirmeye yetecek bir sürü güzel fiziksel özellik gördüm. Ağzı çirkin olanın burnu güzeldi, ikisi de çirkin olanın kirpikleri güzeldi mesela. Sadece tek bir kişi olarak kendi zihin fabrikamda öğüttüğüm bilgiler sonucunda insanların fiziksel görüntülerinin, o kişiyle bir birliktelik yaşamaya engel olmayacağına emin oldum. Bu farkındalıktan sonra kendime ikinci bir soru sormaya başladım: " Bu karaktere sahip kişi ile bir ömür geçer mi?". İşte kafamda insanları eleyip bitirdiğim yer bu ikinci kısım oldu. Gerekirse bir ömür geçirecek özveriye, sabra, sadakate sahip olduğuna emin olabildiğim kimse yoktu. Her insanın tipine kendimce kefil olabilmiştim. Ama tek bir kişinin bile karakteri tam olarak aklıma yatmadı. Fiziksel özellikleri sıralarken çirkinlikleri kapatmaya çalışan zihnim bu sefer tüm kusurları çıkarıp önüme seriyordu. Tüm bunların sonucunda emin oldum ki tip hiçbir şeydir. Tipe gelene kadar dikkat edilmesi gereken pek çok kusur karşılar bizi.
3
manevi kardiyoloji manevi kardiyoloji
Favoriden öte bir şey olsaydı onu kullanırdım sayın armut.
rosros94 rosros94
Çerçeveletip asabiliyor muyuz bu entryi
armut armut
Sayın yazarlar, çok teşekkür ediyorum. Herkesin bu konuda bizler gibi düşünmesini temenni ediyorum :)

farklı düşüncelere tahammülsüzlük

gozleriniacvebak
tahammül ve saygı arasındaki farka dair bir yazı okumuştum.
hani hep deriz ya başkasının fikirlerine katılmayabilirsin ama saygı duymak zorundasın diye, aslında saygı duymak değil de tahammül etmek zorundasın demek lazımmış. bir fikre saygı duymak bir noktada onu kabul etmek anlamına gelebilirmiş.
bunu okuduktan sonra hep şöyle düşünmüşümdür, her fikre saygı duyamam belki ama her fikre tahammül etmek durumundayım. yoksa aynı fikirde olmadığım insana tahammül etmeyip de ne yapacağım?


not: ilk entry'mi böylelikle girmiş oldum hadi bismillah :)
2
muamma muamma
Hayırlı olsun çok güzel bir giri olmuş. 'her fikre saygı duymak değil tahammül etmek zorunda olmak' Devamını beklerim sayın gozleriniacvebak
gozleriniacvebak gozleriniacvebak
teşekkür ederim sayın muamma bu teşvik için :)

erteleme hastalığı

muamma
Bu hastalığın sebebi tevehhümü ebediyettir. (her şeyin sabit ve ebedi görünmesi) her an gelebilecek olan o ertelenemez şey gelmeden bu hastalıktan kurtulun. Hayatınızın ucuz ve değersiz olmadığını hatırlayın.

Bugünüyle yarına aynı olan ziyandadır-Hadis
Bugünün işini yarına bırakma-Atasözü
4
darkgreen darkgreen
Kesinlikle çok yüksek bir doğruluk payı var, katılıyorum güzel cümlelerinize ama bir sebebi daha olabilir mi? "Boşvermişlik, koyvermişlik,ciddiye almama, ne olursa olsun" gibi boşluğa hapsolmuş insanların bakış açısındaki sis. Bir çeşit yaşamaktan ve eyleme geçmekten uzak durma. Bir hastalıktan ziyade inanıştan ötürü, anlamsızlığa inanış. Bu da bir sebep olabilir mi?
muamma muamma
Bir insan inancı olsa da olmasa da eğer insan olacaksa var olması lazım. Var olmak için de bilinç gereklidir. 'Bilincin göstergesi de başkaldırmaktır.' insan ne olursa olsun başkaldırmalıdır mevcut düzene. İnanç ise bu başkaldırmada inançlı kişiye sonsuz güçte bir noktai istinad sağlar bu yüzden peygamberler en seçkin insanlardır.

Eğer yeterince sabit bir noktai istinad bulabilirsem dünyaya meydan okuyabilirim. - Arşimet
darkgreen darkgreen
ben size katılıyorum ama herkesin öyle olduğunu düşünmüyorum sadece bunu söylemek istedim :)))
muamma muamma
Öyle zaten insan olan kişi sayısı çok az. İnsanla beşer arasındaki fark buradan ileri geliyor sayın darkgreen :)

hekimlik yapmak istenilen ülke

margauerite gautier
Cevaplarken hekimlik yapmak istenilen ülkeden çok, hayat şartlarını seçtiğimizi düşündüğüm anket. hekime verilen önem, Türkiye'de çalışırken elde edeceğimiz kazancın 20 katını belki 20 kat daha az çalışarak kazanabilme şansı, hakim/savcı gibi üst düzey hukuk insanları bir yana herhangi bir devlet memuruna söylenmesi suç kabul edilebilecek sözler sağlık çalışanına yöneltildiğinde hasta psikolojisi denilip en ufak bir yaptırım uygulanmaması gibi absürtlüklerin olmaması vb avantajlar sebebiyle ben de bir Avrupa ülkesini ya da abd'yi tercih ederdim elbette. Çünkü türkiye'de hekimlik yapmak demek, 3.dünya ülkelerinden birinde çalışıyormuş gibi maaş alıp, en ufak bir malpraktis söz konusu olduğunda Abd'de çalışıyormuş gibi tazminat ödemek anlamına geliyor.
En başta söylediğim "ülke değil hayat şartlarını seçiyoruz." cümlesine dönecek olursam; bana abd'nin maddi avantajlarını değil, sadece hakarete uğramayacağımın veya sözlü/fiziksel en ufak bir hasta şiddetine maruz kaldığımda devletimin tamamen benim yanımda olacağının garantisi verilirse, akademik çalışmalar en az avrupa ülkelerindeki kadar desteklenirse meslek hayatımı başka herhangi bir ülkede geçirmek aklımın kıyısından bile geçmez. Çünkü hayat şartları değil ülke seçmek demek, seçilen ülkenin kültürüne/doğasına/insanına vs hayranlık duymak gibi sebepler gerektirir ki çeşitli ülkelerde çok hoşuma giden çeşitli gelenekler-kültürler olmasına rağmen dünya üzerinde kendi ülkemden daha çok sevdiğim herhangi bir ülke yok.
hekimler olarak, yapacağımız iş sadece mekanik bir şey değil, aynı zamanda bir gönül işi. Her ırktan/dinden insan benim için ayrı ayrı değerli her insanın yaşamı eşit derecede kutsal olsa da kendi ülkemin insanlarına, aynı kültürü taşıdığım, aynı tarihi paylaştığım insanlara faydamın dokunması ana dilimde doktorluk yapabilmek benim için her zaman tercih önceliği olacak.
2
manevi kardiyoloji manevi kardiyoloji
Hislerimize tercüman olmuşsunuz çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler
margauerite gautier margauerite gautier
Çok teşekkür ederim :)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol